Skip to content

Roel geniet weer van zijn werk!

Roel is een oprechte, gedreven, slimme man die graag het goede wil doen op zijn werk en thuis. Hij heeft een sleutelpositie tussen medewerkers en het management en als het op het ene front rustig is, duikt er elders altijd wel iets urgents op waarvoor hij nodig is om het op te lossen. Thuis heeft hij het getroffen met een leuke vrouw en twee dochters met wie het goed gaat. Hij baalt er wel van dat hij te weinig energie heeft om echt van ze te genieten. Ze doen wel leuke dingen, maar hij is vaak afwezig. De uitdagingen zijn hem boven het hoofd gegroeid. Afgelopen maanden heeft hij zelfs thuis gezeten omdat hij geen puf meer had om iets te doen. Hij was overspannen.

Als wij contact hebben over het traject is hij net weer aan het werk. Het gaat nu wel elke keer wat beter, maar het lukt hem nog niet om zijn draai te vinden. Hij volgt en analyseert alles wat er gebeurt, op zoek naar mogelijkheden om dingen te vereenvoudigen of efficiënter te doen. Hij wil zijn werk goed doen, daar weer van genieten, zonder dat hij weer overspoeld wordt, want dat was echt heel naar. Het voelt nog steeds alsof hij energie tekort komt om alles te doen wat van hem wordt gevraagd. Hij is vaak in gedachten verzonken, waardoor hij veel mist in gesprekken en bijeenkomsten. Het voelt alsof hij tekortschiet. Hij weet dat het wel zou moeten kunnen, gewoon werken met energie, maar hij heeft de energie niet om uit te vinden hoe hij dat nu voor elkaar gaat krijgen. En dat maakt het onrustig, hij is niet tevreden met hoe het gaat en maakt zich zorgen.

Het traject ‘Ontspannen werken aan kwaliteit’ spreekt hem aan. Hij bespreekt het met zijn leidinggevende en die is al snel akkoord. De leidinggevende wil ook graag dat Roel lekker in zijn vel zit en hij mist te vaak zijn waardevolle bijdrage. Roel is kritisch, maar hij weet dingen wel voor elkaar te krijgen, ook als het complex is.

Tijdens het traject neemt Roel al snel stappen, vanzelf, zonder veel moeite. Hij verkent opnieuw zijn dromen en benoemt wat zijn drijfveren nu zijn. Door de informatie, oefeningen en gesprekken krijgt hij meer inzicht in waar zijn aandacht naartoe gaat, waaraan hij zich irriteert en waar hij energie van krijgt. En al snel lijken dingen vaker mee te zitten. Als hij een keer ‘nee’ zegt op het werk omdat hij vol zit, wordt er al snel een hele goede andere oplossing gevonden, zonder dat hem iets wordt verweten.

Na het traject vertelt Roel dat het traject hem vooral geholpen heeft om weer overzicht te hebben, dat hij nu meer kan doen in minder tijd en dat hij met meer rust en plezier werkt en leeft. “Ik heb ’t werk nu aangepast aan mijn energieniveau”. Als ik hem na enkele maanden nog eens bel, vertelt hij dat het een roerige tijd is geweest. Een enkele keer vliegt alles hem weer even aan. Dan laat hij het gaan en heeft hij vertrouwen dat hij wel weer in de ontspannen werkmodus komt. En dat gebeurt dan ook. Het lukt hem om dicht bij zichzelf te blijven. Hij klinkt ontspannen en tevreden aan de telefoon. ’s Avonds is hij weer gaan tekenen en dan vergeet hij soms bijna de tijd, heerlijk ontspannen. Ook zijn collega’s waarderen dat hij ontspannen rondloopt en zich niet meer zo druk maakt om alles.

Als je iets in het verhaal van Roel herkent, en ook vaak te druk bent met alle bordjes in de lucht te houden, of het gevoel hebt dat je eigenlijk altijd wat energie tekort komt. Ik help je graag. Bel of mail voor een korte verkenning hoe jij meer ontspannen kan werken (0624814396, janneke@ontspannenkwaliteit.nl),

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.